top of page

ACTIVITATS I INICIATIVES

Captura de Pantalla 2023-08-25 a las 12.26.29.png

Accions de custòdia per cuidar el litoral d'Andratx

Com a resultat de la taula de feina de bones pràctiques a la mar i a terra, la Xarxa Dragonera Blava va impulsar un llistat bones pràctiques que conviden a fer una cura comunitària i compromesa del litoral del municipi, tant per part dels locals com de tots aquells que el visiten.

​

La campanya consta de dues parts: 

- ACTIVITATS A L'AIRE LLIURE

- NAVEGACIÓ I ACTIVITATS AQUÀTIQUES

Poster-Sant-Elm-Def-formato-instagram-01.jpg

Sant Elm Sense Plàstic

La Fundació Save the Med, en col·laboració amb l’associació de veïns Amics de Sant Elm i l’Associació de Comerç de Sant Elm i amb el suport del Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Andratx, va llançar la campanya “Sant Elm sense plàstics” per tal de reduir al mínim la utilització de plàstics d’un sol ús a comerços, restaurants, bars i altres establiments. Tot plegat, amb la visió d’esdevenir el primer poble de Mallorca plastic-free en un futur.

​

Cliqueu aquí per veure la campanya.

​

​

20220709_FotoSub_Miquel Gomila (2).jpg

Coneixem el medi marí: ciència ciutadana

Periòdicament, i amb el suport de diverses organitzacions i de l'administració, organitzam tallers de ciència ciutadana per conèixer més a fons la biodiversitat de sa Dragonera. Aquestes activitats científiques tenen com a objectiu fer arribar la recerca als no professionals o amateurs, alhora que es fomenta el coneixement de les aigües del litoral d'Andratx. Per als tallers comptem amb el suport d'Observadores del Mar.

 

Consulta el nostre Instagram per estar al dia de les nostres activitats 

IMG_0093.jpg

Biodiversitat i fotografia submarina

Periòdicament, i amb el suport de diverses organitzacions i de l'administració, organitzam tallers de fotografia submarina conjuntament com a eina per conèixer més a fons la biodiversitat de sa Dragonera i donar a conèixer-la al públic en general. Aquestes activitats tenen com a objectiu apropar la fotografia i comptar amb la perspectiva de la població sobre el litoral Andritxol. Per als tallers comptem amb el suport del certamen MARE.

 

Consulta el nostre Instagram per estar al dia de les nostres activitats 

Tour Kayak2.jpeg

Coneixem l'entorn: tours en caiac

Tant per donar a conèixer la biodiversitat de les aigües de sa Dragonera com per fomentar-hi les bones pràctiques, el projecte organitza excursions guiades en caiac. Després d'una aproximació teòrica per aprendre sobre ecologia marina, els participants formen equips per arribar en caiac a l'illa de sa Dragonera, on se sol fer un breu snorkel científic. Per a aquestes activitats comptem amb el suport de diverses entitats, com ara Projecte Home o el Club Nàutic d'Andratx, entre d'altres. Keida Kayak hi col·labora amb la cessió dels caiacs.

 

Consulta el nostre Instagram per estar al dia de les nostres activitats 

IMG_20200912_112856_609.jpg

Itineraris de patrimoni cultural

El litoral d'Andratx és ric en patrimoni arqueològic, històric, artístic i immaterial, béns materials i immaterials que complementen l'extraordinària riquesa natural d'aquesta contrada. És per això que, amb la col·laboració de l'associació Amics de Sant Elm i l'Associació de Comerciants del municipi, organitzam passejades que recorren diferents indrets del poble per conèixer les històries i art que hi amaguen.

Fernando Darder Garau_Dragonera Hope Spot_Posidonia oceanica.jpeg

MARE Dragonera-FotoColab

MARE i Sa Dragonera Blava col·laboren cada any en el Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear. A través de l'objectiu dels participants en el concurs, cream un punt de trobada per a les millors fotografies del món submarí i litoral de sa Dragonera, que s'exposaran al públic mitjançant un photocall col·laboratiu per fer conèixer la importància ecològica, social i econòmica de les aigües de sa Dragonera i l'àrea costera d'Andratx. Imatge: (c) Fernando Darder Garau

 

Vegeu les fotografies participants aquí. 

IMG_0130.JPG

La mar comença aquí

Nens i nenes de les escoles Ramon Llull i Es Vinyet van ser els protagonistes de la campanya "La mar comença aquí": una campanya que recollia missatges com "La mar mou el món" i dibuixos de fauna marina en els claveguerams d'Andratx, per tal de conscienciar de la població sobre la connexió entre el carrer i la mar. Fou una de les primeres iniciatives del projecte Sa Dragonera Blava, a través d'una acció que contribuïa a enfortir els llaços entre la comunitat i la Reserva Marina.

​

Vegeu el vídeo de la iniciativa aquí. 

Estrelles.Dragonera-Miquel Gomila.jpg

Telefona'ns!

+34 971 485 106

E-mail: 

Segueix-nos!

  • Instagram
bottom of page